3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Με αφορμή αυτή τη μέρα, τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έφτιαξαν το παρακάνω όμορφο video, προυσιάζοντας το δικό τους σχολείο.


Δικαιολογητικά εγγραφής στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων

Όλες οι ωφελούμενες μητέρες πρέπει να έχουν: το εκκαθαριστικό σημ. 2018 και να γνωρίζουν το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ δικό τους, των παιδιών και του συζύγου τους.
-τους κωδικούς του TAXISNET.
-το πιστοποιητικο Οικογενειακής κατάστασης εντός του τελευταίου εξαμήνου
-φωτοτυπία της ταυτότητάς τους.
Οι άνεργες μητέρες δελτίο ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας.
Οι αυτοαπασχολούμενες στον ΟΓΑ βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, ακόμη και αν οφείλονται οι ασφ. Εισφορές ή πρόσφατη ειδοπ για την καταβολή των εισφορών.
Οι μισθωτές βεβαίωση εργοδότη με ημερ/νια μετα τις 7/6 που θα φαίνεται το είδος της απασχόλησης (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, ορισμένου ή αορίστου χρόνου ), ημερ/νια κ υπογραφή και Αντίγραφο της Αναγγελίας πρόσληψης ή Πίνακας Προσωπ Ε4
Οι αυτοαπασχολούμενες αντίγραφο της Έναρξης Επιτηδεύματος και βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ακόμη και αν οφείλονται οι ασφ. Εισφορές ή πρόσφατη ειδοπ για την καταβολή των εισφορών


Εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων είναι σχολεία διαφορετικά απο τα συνηθισμένα!!!!
Εκεί οι εργαζόμενοι προσφέρουν απλόχερα σε παιδάκια 5-12 χρονών εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργική απασχόληση σε έναν όμορφο και ασφαλή χώρο που πλημμυρίζεται από παιδικότητα, χαμόγελα, ψυχαγωγία, αισιοδοξία, μάθηση και συνεργατικότητα, ενώ μέσα από τις σχολικές αυλές τους αντικαθιστούν τις όμορφες παλιές γειτονιές με πολύ παιχνίδι, όπως κάποτε...
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως γυμναστική, χορός, μουσικοκινητική, εικαστικά, συναισθηματική αγωγή, ψυχαγωγικές εξορμήσεις και εκδηλώσεις, μαγειρική, προβολή ταινιών και φυσικά κατά τους σχολικούς μήνες μελέτη. Λειτουργούν απογευματινά τμήματα αλλά τις αργίες και τους καλοκαιρινούς μήνες τα παιδάκια απασχολούνται στο πρωινό ωράριο από τις 07:00!!! Η υλοποίηση του προγράμματος είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω της συμμετοχής στη δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής μέσω ΕΣΠΑ, ενώ η διαδικασία των εγγραφών είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Εκδρομή στην Κιβωτό, ενός άλλου κόσμου

Την Παρασκεύη 31/5/2019 πραγματοποιήσαμε -πέρα από κάθε αμφιβολία- μια από τις πιο όμορφες εκδρομές μας! Προορισμός μας η Πωγωνιανή Ιωαννίνων και η Κιβωτός του Κόσμου.... ενός "άλλου" κόσμου πιο όμορφου, πιο αγνού…μακριά από την σκληρή πραγματικότητα!
Εκεί συναντήσαμε έναν χώρο όμορφο και φιλόξενο, σχεδιασμένο ειδικά για να ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών παιδιών. Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους που ζουν αυτά τα παιδιά την καθημερινότητά τους, να θαυμάσουμε τα θερμοκήπιά τους, να γευτούμε το τυρί τους και να αγγίξουμε τα ζωάκια που τους κρατούν συντροφιά. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας...μικρούς και μεγάλους!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Κιβωτό του Κόσμου που άνοιξε τις πόρτες της και μας επέτρεψε να δούμε την δική τους πραγματικότητα! Ακόμη, ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν και θέλησαν να προσφέρουν τρόφιμα ή άλλα είδη ανάγκης! Ραντεβού...στην επόμενη εκδρομή!!!!


Διαπραγμάτευση για την προμήθεια οχήματος

Επαναληπτική διενέργεια διαπραγματεύσεων για την ανάθεση της προμήθειας μεταχειρισμένου οχήματος για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. για το οποίο δεν κατατέθηκαν προσφορές κατά την προηγούμενη διαδικασία διαγωνισμού. Συγκεκριμένα η διαπραγμάτευση αφορά προμήθεια οχήματος τουλάχιστον 15 θέσεων, εκτιμώμενης αξίας 48.387,10 € πλέον ΦΠΑ 24% (σύνολο 60.000,00 €). Η κατάθεση των προσφορών θα πρέπει να γίνει μέχρι την Πέμπτη 06-12-2018 ώρα 10:00 – 10:30 μ.μ. (ώρα λήξης), στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ στο 3ο όροφο του Δημαρχείου (περιφ. Οδός & Αυξεντίου).


Επίσκεψη των ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό "Amvrakia Fm 91.9", μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Η live εκπομπή ήταν μια ευκαιρία να δούμε πως γίνονται οι εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Τα παιδιά μίλησαν στο μικρόφωνο, επέλεξαν μουσική, και έστειλαν χαιρετισμούς στην οικογένειά τους. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αλέξη Κατσαδωράκη για την όμορφη ξενάγηση και εκπομπή!